Opskrift Her får du opskriften på kål stegt over bål vendt med umamidressing. Opskriften er udviklet til og brugt på klimakonferencen Forum ved Tinderbox.
I denne opskrift er spidskål og strandkål stegt i wok over et bålkomfur, men prøv den også med andre typer kål og hjemme i køkkenet.
Ingredienser
Kål
- 1 spidskål
- ca. 2 blade strandkål
- en håndfuld krydderurter, fx persille og basilikum
- salt
- olie
Dressing
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk tahin
- 2 spsk soya
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk gærflager
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/4 tsk cayennepeber
- salt og peber til tilsmagning
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienser til dressing sammen, undtagen yoghurt. Når blandingen er ensartet, røres den sammen med yoghurt.
Snit kål og krydderurter groft. Steg det i olie i en wok ved høj varme over bålkomfur. Drys med lidt salt undervejs. Når kålen er tilberedt, men stadig med lidt bid, tages den straks af wokken og vendes med dressing.