Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Bålkål med umamidressing.
    Bålkål med umamidressing.

Du er her

Bålkål med umamidressing

Søger...

Opskrift Her får du opskriften på kål stegt over bål vendt med umamidressing. Opskriften er udviklet til og brugt på klimakonferencen Forum ved Tinderbox.

I denne opskrift er spidskål og strandkål stegt i wok over et bålkomfur, men prøv den også med andre typer kål og hjemme i køkkenet.

Ingredienser

Kål

  • 1 spidskål
  • ca. 2 blade strandkål
  • en håndfuld krydderurter, fx persille og basilikum
  • salt
  • olie

Dressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk tahin
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk gærflager
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • salt og peber til tilsmagning

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienser til dressing sammen, undtagen yoghurt. Når blandingen er ensartet, røres den sammen med yoghurt.

Snit kål og krydderurter groft. Steg det i olie i en wok ved høj varme over bålkomfur. Drys med lidt salt undervejs. Når kålen er tilberedt, men stadig med lidt bid, tages den straks af wokken og vendes med dressing.