Masse:
150 g fløde
40 g sukker
150 g chokolade
40 g smør v/stuetemp.
1 lille kvist rosmarin
Fremgangsmåde:
1. Hak chokoladen til massen, og læg den i en lille skål.
2. Kog fløde, sukker og rosmarin op, hæld over chokoladen og rør rundt.
3. Vend den tempererede smør i den lune chokolademasse – og kassér rosmarinstilken.
4. Sæt massen på køl.
5. Rul chokolademassen i 20 g ́s kugler, og sæt dem på køl.
Overtræk
100 g mørk chokolade
10-20 g kakaosmør *
Kakaopulver til overfladen
*Kan undværes, men den gør chokoladen lidt tyndere at arbejde med
Fremgangsmåde:
6. Smelt chokolade og kakaosmør over vandbad - pas på, at der ikke drypper vand ned i chokoladen.
7. Dyp kuglerne med en gaffel i chokoladen, og rul dem i kakaopulver.
8. Sæt på køl tildækket, til de skal nydes.
Omtalt i artiklen
Klavs Styrbæk er kok. Sammen med sin hustru, Pia Styrbæk, driver han STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.
I Smag for Livet har Klavs og Pia Styrbæk bl.a. udviklet og afprøvet undervisningsmaterialer og deltaget ved en række events om smag.
Klavs Styrbæk har desuden arbejdet tæt sammen med Smag for Livets centerleder, Ole G. Mouritsen, om en række bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tsukemono og traditionel dansk julemad. Forskellige uddrag fra bøgerne er tilgængelige på Smag for Livets hjemmeside.