Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Æblet smager godt sammen med...

Søger...

Øvelse Gennem denne lille øvelse kan du opnå større kendskab til æblet ved at blive bevidst om æblets smag og diskutere dets anvendelsesmuligheder.

Du skal undersøge, hvad der sker med æblets smag - herunder grundsmage, konsistens og aroma - når det tilsættes andre krydderier, krydderurter eller råvarer.

Sådan gør I:

Tag et æble og skær det i både. 

Sæt de krydderier/råvarer som du vil tilsætte til æblet frem. 

Forslag til krydderier/råvarer:

  • lakridspulver
  • karry
  • kanel
  • rucola
  • parmesanost
  • kakao
  • ingefær

Tilsæt lidt af hvert krydderi/råvare, til de forskellige stykker æble og smag på det – ét af gangen.

Diskutér nu, hvad tilsætningen af denne råvare/dette krydderi gør ved smagsoplevelsen.

  • Hvilken smag/krydderi/råvare kunne være sjov at arbejde videre med sammen med æblet?
  • Hvilken smagskombination smager mest interessant/spændende/anderledes/lækkert
  • Hvorfor?

God fornøjelse!

Er du lærer og kunne du godt tænke dig at lave denne aktivitet med dine elever, så klik dig ind på forløbet Æbler - tilsmagning og sorter fra vores samling af undervisningsmaterialer Fag med Smag

Omtalt i artiklen

Lektor emerita, master i sundhedspædagogik

Kirsten Marie Pedersen er uddannet lærer og master i sundhedspædagogik. Frem til sin pension arbejdede hun som lektor i madkundskab på University College Lillebælt (nu UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole), hvor hun uddannede madkundskabslærere, udviklede læremidler og arbejdede for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab, foruden en stadig meget aktiv rolle i Smag for Livets undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Kirsten Marie Pedersen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livet.

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør, lærer, cand.pæd. i didaktik og - frem til 1/5 2021 - læremiddelredaktør i Smag for Livet . Cathrine har udviklet og redigeret læremidler til brug i bl.a. folkeskolen og på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis undervisningsunivers, Fag med Smag.

Cathrine har derudover undervist i madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.