Umiddelbart forbinder man måske ikke kaffe med fermentering. Men kaffebønnerne har gennemgået en fermentering, som er en essentiel proces for holdbarheden af vores kaffebønner.
Hvilken betydning har det for smagen af den kaffe, vi drikker? Det er spørgsmålet, som Johanne Hvelplund og Louise Beck Brønnum går i dybden med ved et besøg hos Klaus Thomsen hos Coffee Collective.
Hør meget mere om naturlig og vasket kaffe, om smag og om fermenteringsprocessen, mens Louise og Johanne afprøver en såkaldt cupping hos Coffee Collective.
Cupping er en metode til at smage på kaffe, hvor aromaerne træder særlig tydeligt frem. Se hvordan du udfører en cupping derhjemme her i denne guide eller på hrs.dk.
Find podcasten Smagslågen hos din podcast-udbyder eller lyt til den her:
Omtalt i artiklen
Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.
Louise Beck Brønnum er gastrofysiker, cand. scient. fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU-FOOD).
Hun er nu partner i Kost Studio og har tidligere været leder af testkøkkenet ved restaurant Alchemist. Hun var også tilknyttet det daværende Nordic Food Lab på Københavns Universitet.
Louise Beck Brønnum blev i 2018 udnævnt til smagsambassadør i Smag for Livet.
Hun er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024) og har udgivet flere bøger om mad.