UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her kan du få Smag for Livet-plakater til dit undervisningslokale. Se listen nedenfor. De kan hentes som pdf-filer via linkene.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan kan I smage jeres mad til? Og hvordan kan I få lidt ekstra smag ind i jeres retter? Vi har samlet en række videoer om tilsmagning, som du kan bruge i din undervisning....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Citronpickles kan bruges til at smage enhver ret til, så retten får en smagsmæssig helhed og dybde,
uanset om det er det salte eller søde køkken du arbejder med....
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du flere opskrifter. Bl.a. kimchi, gule ærter, pretzler...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kimchi, kombucha, kefir - flere slags gæret og fermenteret mad dukker op herhjemme, ligesom vi har spist tykmælk og spegepølse længe. Dette er en opskrift på kimchi - en krydret...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Måske er der ingredienser i opskrifterne, du ikke har. Det er ikke altid nødvendigt at løbe ud og købe dem, for der er garanteret andre ingredienser, som kan bruges i stedet....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Tilsmagning er den sidste og meget vigtige del af madlavningen. Her får du en guide til at smage til, så du får maksimal smag frem. Vi bruger en række klassiske supper som...
UndervisningsforløbUndervisning
Er du lærer eller pædagog - eller underviser du på anden vis i smag? Så kan du nu få Smag for Livet-plakater til dit undervisningslokale. Se listen nedenfor. De kan hentes som...
I 8 enkle trin kan du træne dig op til at blive mere bevidst om smagen i det, du spiser - og at beskrive smagen
Grib et stykke frugt, brød...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du en guide til at få mest mulig smag frem i din dressing - og dine øvrige retter. Infografikkerne kan printes ud og hænges op i f.eks. madkundskabslokalet på en skole...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Måske er der ingredienser i opskrifterne, du ikke har. Det er ikke altid nødvendigt at løbe ud og købe dem, for der er garanteret andre ingredienser, som kan bruges i stedet....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tilsmagning er den sidste og meget vigtige del af madlavningen. Her får du en guide til at smage til, så du får maksimal smag frem. Vi bruger en række klassiske supper som...
Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Grafikkerne på denne side giver nyttig viden om, hvordan du får sauce eller dressing til at emulgere i stedet for at skille - og hvilke køkkenredskaber, der er gode at bruge....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Tilsmagning er den sidste og meget vigtige del af madlavningen. Her får du en guide til at smage til, så du får maksimal smag frem. Vi bruger en række klassiske supper som...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Når man skal lave mad - især til andre - er det relevant at vide, hvad der gør et måltid godt. Det kan man bl.a. vurdere ved hjælp af et analyseredskab udviklet af den...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Ofte griber vi til noget salt eller fedt, hvis maden skal have ekstra smagsfylde. Men det kan også være umami, der mangler. Her får du en række tips til at få maden til at smage...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Tilføj citronpickles til dine retter - så får du mere salt, syre, sødme og bitterhed.
Brug citronpickles til at smage enhver ret til...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Lav din egen gastrik og tilføj endnu mere smag i dine retter.
Gastrik er en karamelliseret eddikesirup lavet på rørsukker og vin-...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Krydderurter har mange forskellige egenskaber og smagsnuancer. Videoen her giver tips til at bruge krydderurterne optimalt.
I videoen...
KøkkentipMaterialePrøv selv
I videoen her giver vi dig inspiration til, hvordan du laver smagfulde pestoer af friske krydderurter.
Pesto er en formidabel måde...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Kryddereddiker er en fantastisk måde at forlænge holdbarheden på dine friske krydderurter og gemme deres aroma og smag i en god eddike, lige til at sætte smag på dine måltider...