UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du kort og undervisningsredskaber som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag....
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne skrive en baggrundshistorie, som gerne skulle være med til at fuldende den perfekte smags- og helhedsoplevelse for deres gæster, når omeletten...
UndervisningsforløbUndervisning
Omeletten opfattes af mange kokke som en skøn klassiker. Den udfordrer kokkens praktiske færdigheder og bringer samtidig viden om råvarer og en interessant madhistorie i spil. I...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad bestemmer vores mad- og måltidsvalg? Hvorfor vælger vi at spise, som vi gør? Hvordan spiller smag ind i forhold til det vi foretrækker? Og hvilken betydning har den...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal ikke kun lære at spise det rigtige, de må lære at forholde sig kritisk og oplyst til mad og måltider – med udgangspunkt i et refleksivt bæredygtighedsbegreb,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Ved indvielsen af Smag for Livet talte Karen Wistoft om, hvilken rolle smag spiller i faget Madkundskab. Så oplægget her.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Smag er en helt central del af det nye fag, madkundskab. Professor Karen Wistoft belyser i denne artikel smagsbegrebet og den didaktik, der knytter sig til smagen i madkundskab...
UndervisningsforløbUndervisning
UndervisningsaktivitetUndervisning
Vi har mange forskellige grunde til at vælge at spise, som vi gør. Disse smagsdimensionskort kan bruges til at overveje, hvad der betyder mest for dig og hvad der påvirker din...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Når børn beskriver smagen af decembers risengrød og kanelsukker, småkager og knasende flæskesvær, får sanseoplevelserne selskab af tanker om de nære relationer og fornemmelsen...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Som en del af undervisningen i dansk har smagsklassen i Brøndbyøster skrevet erindringer om, hvordan deres nytårsaften smagte.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Når man arbejder med smagen i madkundskab, har eleverne høje forventninger til, at de lærer noget, viser et nyt studie.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Mad og måltider i skolen handler ikke kun om, at maden er sund, men også om, at de fysiske-, organisatoriske-, sociale-, og pædagogiske rammer om måltiderne understøtter, at...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Du finder her en engelsksproget opridsning af de 7 smagsdimensioner, som professor Karen Wistoft samt professor Lars Qvortrup identificerer. Dokumentet er et såkaldt 'handout...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Opskriften på madglade børn og voksne: Slip tøjlerne og lad børnene selv bestemme.