Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Skriveøvelse med smagen og duften af appelsin og nelliker. Foto: Cathrine Terkelsen
    Skriveøvelse med smagen og duften af appelsin og nelliker. Foto: Cathrine Terkelsen

Du er her

Den, der smager noget, lærer noget! - en smagsdidaktik

Søger...

En god forklaring Lektorerne Majbritt Pless, Cathrine Terkelsen og Liselotte Hedegaard bidrager her til at formulere en smagsdidaktik, der beskriver, hvordan smag kan indgå i undervisningen i alle skolens fag.

Med dette bidrag til at formulere en smagsdidaktik beskrives, hvorfor og hvordan smag kan indgå i undervisningen – ikke blot i madkundskab men i alle fag. Der tilbydes et perspektiv på undervisningen, der rummer forskellige måder for didaktisk at anvende smag. Smagen har hidtil stået i skyggen af synet og hørelsen som sanselige porte til oplevelse, læring og erkendelse. Det vises her, hvorledes smag har et didaktisk og læringsmæssigt potentiale.

Artiklen kan hentes via linket som pdf.

Omtalt i artiklen

Lektor, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Majbritt Pless er lektor ved Læreruddannelsen på Fyn, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun underviser i faget madkundskab.

Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen. Hun har også stået bag konkurrencen Madkamp - DM i Madkundskab.

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør, lærer, cand.pæd. i didaktik og - frem til 1/5 2021 - læremiddelredaktør i Smag for Livet . Cathrine har udviklet og redigeret læremidler til brug i bl.a. folkeskolen og på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis undervisningsunivers, Fag med Smag.

Cathrine har derudover undervist i madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.

Lektor

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.