Hvordan ser madens smag ud, hvis den skal tegnes for børn og unge? Den udfordring har billedkunstneren Leonardo Sagastuy Solis taget op sammen med eksperter i smag fra forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet.
Smagsudfordringen er blevet til en billedbog ud over det sædvanlige. Her møder læseren de fem grundsmage og alle smagsvennerne i restauranten La Lengua (”Tungen”), mens finurlige rim sætter spor af smag på tungen.
”Leonardo Sagastuy Solis har formået at formidle den komplekse hverdagsoplevelse, som smagen er. Hans smukke streger, smagfulde ord og skæve humor forstås af både børn og barnlige sjæle, og ved at blande lige – og store – dele æstetik og videnskab, får han beskueren til at undre sig og reflektere over, hvad smag egentlig er,” siger Ole G. Mouritsen, professor, gastrofysiker og centerleder i Smag for Livet.
Se, mærk og smag under FoodFilmFestival i Kunsthal Aarhus
Fra den 13.-16. oktober vises billedbogen ”The Tastebuddies” frem ved en pop up-udstilling på Kunsthal Aarhus i et samarbejde mellem netop Kunsthal Aarhus, Smag for Livet, Aarhus Billedkunstcenter og FoodFilmFestival. Bogen foldes ud som foldebøger, vægtapet, animationer og ikke mindst smagsprøver.
Samtidig udstiller Christian Saucedo sin video ”Gourmet”. Her kritiserer han den ineffektive globale fødevarepolitik ved at sidestille optagelser af verdens ledere, der taler om fødevaremangel på G20-topmødet, med lyd af kunstneren, der interviewer sultende mayaindianere om deres sparsomme kost.
Begge værker udstilles i Kunsthallens forhal, og begge de internationale kunstnere giver offentlige foredrag – Artist Talks – for at drøfte deres værker.
Børn, unge og voksne kan tegne med
De to workshops lørdag og søndag kl. 13.00 – 14.30 er åbne for familier med børn og unge i alderen 6-15 år. Her vil kunstneren Leonardo Sagastuy Solis og smagsforskere fra Smag for Livet introducere og udfordre børnene og de unge i at tegne smagen.
Ferniseringen er åben for alle og foregår torsdag d. 13. oktober kl. 15.30. Her vil gæsternes smag blive yderligere udfordret, når Smag for Livets innovative kokke fra Nordic Food Lab præsenterer smagsvennerne i mundrette bidder og bløde dråber.
Program:
Torsdag d. 13. oktober kl. 15.30: Fernisering
OBS! Ferniseringen finder sted på:
Kedlen på Godsbanen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus
Lørdag d. 15. oktober kl. 13.00-14.30: Taste Buddies Workshop
Søndag d. 16. oktober kl. 13.00-14.30: Taste Buddies Workshop
Søndag d. 16. oktober kl. 15.00: Artist Talk ved Leonardo Sagastuy Solis og Chris Saucedo
Omtalt i artiklen
Leonardo Sagastuy Solis er legatmodtager og smagsambassadør i Smag for Livet.
Hans projekt ”Viden om smag gennem storytelling for børn; historien om de fem grundsmage” er mundet ud i en billedbog om de fem grundsmage.
Billedbogen har titlen The Tastebuddies og præsenteres bl.a. i Kunsthal Aarhus 13. - 16. oktober 2016.