Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Karamelisering

Undervisningsforløb > Tryk på smagen!
Her finder du en opskrift på karamelliseret gulerodssuppe lavet gennem trykkogning. Lad eleverne følge opskriften, og lad dem smage undervejs for at tilegne sig forståelse af, hvordan en trykkoger kan fungere som del af en færdig opskrift.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Snak
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Tilbered
  • Snak
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering
Undervisningsredskaber (erhvervsskole) > Reportager fra praksis
"Kokken og forskeren" arbejdede sammen i køkkenet, da Gast 1-kokkeeleverne på TechCollege i Aalborg undersøgte hvad braisering, karamellisering og maillardreaktioner gør for smagen i en klassisk ret.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Maillard
  • Karamelisering
  • Aroma
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Maillard
  • Karamelisering
  • Aroma
Eleverne kommer her til at arbejde med at forstå og anvende enzymatisk såvel som ikke-enzymatisk brunfarvning samt evaluere smag og tekstur for at kunne opnå det mest optimale resultat i et køkken. Begreber såsom Maillard-reaktion og oxidation vil blive bragt i spil.
Fag
Kemi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Brunfarvning
  • Maillard
  • Oxidation
  • Enzymatisk
  • Temperatur
  • pH
  • Karamelisering
Aktivitetstyper
  • Læs
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Kemi
  • 1. g
  • 2. g
  • 3. g
  • Læs
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Brunfarvning
  • Maillard
  • Oxidation
  • Enzymatisk
  • Temperatur
  • pH
  • Karamelisering
Undervisningsredskaber (folkeskolen) > Videoer
I denne samling af videoer kan du gå på opdagelse i forskellige madtekniske metoder og teknikker. Videoerne er af varierende sværhedsgrad, så du kan anvende dem som passe til netop din undervisning.
Fag
Tværfaglig, Madkundskab, Natur/teknologi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Tilberedning
  • Metafor
  • Maillard
  • Blæksprutter
  • Sensorik
  • Innovation
  • Karamelisering
  • Madlavningsmetoder
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Tilberedning
  • Metafor
  • Maillard
  • Blæksprutter
  • Sensorik
  • Innovation
  • Karamelisering
  • Madlavningsmetoder