Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Ekstraktion

Aktiviteterne her skal vise eleverne, hvilke trin der er essentielle, når man bruger bælgfrugter i køkkenet. Der skal ses på, hvordan man kan gøre tilberedningerne kortere, hvorfor tilberedningens trin er vigtige, og hvad de forskellige trin gør for smagsoplevelse og tekstur. Især tekstur er vigtig at fokusere på under tilberedning for at undgå uønskede mundfølelser som grynet, melet eller hård. Sidst men ikke mindst er iblødsætning ikke for sjov, men helt afgørende for ikke at forgifte sine gæster.
Fag
Naturfag i produktion, Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Grøntsager
  • Ekstraktion
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Grundtilberedning
  • Grøntsager
  • Ekstraktion
Formålet med opgaven er at anvende og forstå ekstraktion samt evaluere smagen som metode for at vurdere bedste opnåede resultat.
Fag
Kemi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Ekstraktion
  • Tid
  • Temperatur
  • Volatilitet
  • Opløselighed
  • Aromastoffer
Aktivitetstyper
  • -
  • Kemi
  • 1. g
  • 2. g
  • 3. g
  • Ekstraktion
  • Tid
  • Temperatur
  • Volatilitet
  • Opløselighed
  • Aromastoffer