Gå til hovedindhold

Du er her

Kemiøvelser: Ekstraktion

Kemi
1. g
2. g
3. g
Forfattere:  Louise Beck Brønnum

Ekstraktion er et fascinerende fænomen, der ofte sker i køkkenet, ofte uden at vi er bevidst om det bagvedliggende princip. Princippet i ekstraktion handler overordnet set om at flytte molekyler fra ét medium til et andet . I køkkenet benyttes ekstraktion ved smags- eller aromamolekylers udtrækning og opløselighed i forskellige spiselige opløsningsmidler såsom vand, sukkerlage, eddike, alkohol og olie.

Aktiviteter i forløbet

Formålet med opgaven er at anvende og forstå ekstraktion samt evaluere smagen som metode for at vurdere bedste opnåede resultat.
Fag
Kemi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Ekstraktion
  • Tid
  • Temperatur
  • Volatilitet
  • Opløselighed
  • Aromastoffer
Aktivitetstyper
  • -
  • Kemi
  • 1. g
  • 2. g
  • 3. g
  • Ekstraktion
  • Tid
  • Temperatur
  • Volatilitet
  • Opløselighed
  • Aromastoffer