Naturfag i produktionGrundtilberedning Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Grøntsager (5) Bæredygtighed (10) Aktiviteter i forløbet 1 Introduktion til emnet 2 Jordens fedme – fra bælg til frø 3 Tilberedning - ekstraktion og varmebehandling 4 Proteiner - fylde og skum 5 Fermentering - frigørelsen af umami Forfattere: Louise Beck Brønnum Vertikale faneblade Aktivitet Restauranternes gæster er i stigende grad vegetarer, veganere eller folk med flere ønsker til, hvad de vil have serveret på tallerkenen. Læs her om, hvad dette kan betyde for balancen mellem kød og grøntsager, og hvad det betyder for bælgfrugterne. Aktivitet1Som introduktion til forløbet kan eleverne læse denne korte tekst, som tager udgangspunkt i, at der kommer flere og flere vegetargæster på restauranterne. Download introtekst her. 2Drøft evt. teksten i plenum.