Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Michala Brechling fra Nordea-fonden taler på konferencen. Foto: Eva Rymann
    Michala Brechling fra Nordea-fonden taler på konferencen. Foto: Eva Rymann

Du er her

Genoplev Smag for Livet-konferencen 2021

Søger...

Video I juni 2021 holdt Smag for Livet konference i DGI-Byen i København med både oplæg, showcases og festtale. Her kan du genopleve det hele i optagelsen af den livestream, der blev sendt ud til publikum online.

Videoen vises i sin fulde længde. Se evt. programmet nedenfor og spol frem/tilbage i videoen for at finde det, du søger.

 

Kl. 10:00
Velkomst

Kl. 10:30
Faglige fremlæggelser og praktiske eksempler inden for centrets tre temaer: Smag i fagintegration og kobling mellem viden og praktiske færdigheder, Smagsundervisning og Smag for faglig stolthed og anerkendelse.

  • Gastrofysik – smagssynergi mellem kokkefaget og fødevareforskningen ved Ole G Mouritsen
  • Smag og læring – hvordan arbejder vi med smag? ved Liselotte Hedegaard
  • Smagen af vildt – et tværfagligt didaktisk arbejde ved Karen Wistoft
  • Mundværk på kokkeskolerne ved Susanne Højlund
  • Faglig stolthed i køkkenet – kloge hænder og viden i kokkehuen ved Simon Sørensen

Kl. 12:00
Frokost og networking

Kl. 13:00
Interaktive og tværfaglige showcases om smag

  • Smagsprøver fra Smagen af vildt ved Peter Henrichsen og Casper Thrane
  • Sensorikkurser for faglærere ved Marie Damsbo-Svendsen og Bat-El Karpantschof
  • Umami-synergi: et spil for skolebørn ved Charlotte Vinther Schmidt
  • Brug smagsoplevelser på tværs af fag ved Majbritt Pless og Anne Torpegaard Festersen
  • Gastrolabs og gastrofysiske undersøgelser ved Morten Christensen
  • Gustolingo – smagsdata i køkkenet ved Morten Aagaard og Blaise Badré
  • Alkoholfrie drikke ved Johanne Hvelplund
  • Fermentering i det søde køkken ved Bernhard Prang
  • Mundværk ved Susanne Højlund og Nanna Hammer Bech
  • Faglokalet: Smag for Livets fysiske læremidler ved Ditte Jacqueline Rasmussen

Kl. 14:45
Festforelæsning: Smag for livet? Fortæl mig din livret!, ved Kristian Ditlev Jensen

  • Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen fortæller om smag, liv og sansning med udgangspunkt i sin prisbelønnede roman Livret fra 2004

Udnævnelser af Smagsambassadører

Kl. 16:00
Tak for i dag