Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Estragon

Søger...

Kort fakta :

Estragon er en krydderurt som er i familie med malurt. Den mest anvendte estragon i madens verden er den franske, som er fin i strukturen og smager af meget. 

Sæson: januar – december 

Smagsnoter/aromaer: 
Anis, fennikel og lakrids 

Klargøring og opbevaring:

  • Skylles for jordbakterier 
  • Bladene plukkes af stilkene 
  • Hakkes eller bruges hele 
  • Opbevares ved 5˚ på køl

Match med grøntsager, protein, bær og urter:
En af de ting som estragon er mest kendt for, er bearnaise, hvor den indgår som bærende smagsgiver. Estragonen går også godt til fisk, fjerkræ og salater.

Kilder: Gastronom bogen  (5. Udgave)

Her kan du hente skilte til urtehaven

Hent et Estragon-skilt til urtehaven med QR-kode her.

Hent skilte til alle urtehavens planter her.