Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Løgsuppe

Søger...

Opskrift Løgsuppen er en fransk sag. Masser af smag, krydder og næring. Den varme, dampende suppe passer rigtig godt til en kold regnvejrsdag.

Ingredienser

5 store løg
2 fed hvidløg
10 g. smør
8 kviste timian
Lidt havsalt og friskkværnet peber
1 1/2 liter hønsefond
2 spsk. æblecidereddike

Fremgangsmåde

  1. Pil skallerne af løg og hvidløg.
  2. Halver løgene og skær dem i tynde skiver.
  3. Smelt smørret i en stor gryde og kom løg, hele hvidløg og timiankviste heri.
  4. Lad løgene brune stille og roligt, indtil de begynder at karamellisere og tage lidt farve.
  5. Tilsæt hønsefond og lad suppen koge i mindst 20 min. på lavt blus (gerne længere!).
  6. Smag suppen til med salt, peber og æblecidereddike.

Spis suppen rygende varm med lune, grillede brød til.