Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Røsti med løg

Søger...

Opskrift Røsti serveres på alle tidspunkter af døgnet. Morgenmad, mellemmåltid, frokost… Røsti er smart at lave, når man har for mange kartofler og løg i grøntsagsskuffen.

Ingredienser

2 bagekartofler/4 almindelige kartofler
1 kvist timian
1 løg
1 æg
2 spsk. mel
1 fed hvidløg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1 spsk. olivenolie og 25 g. smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  2. Pres saften ud og kom kartoflerne i en skål.
  3. Pil skallen af løget.
  4. Skær løget i tynde skiver.
  5. Hak hvidløget og timian fint.
  6. Bland i en skål: løg, hvidløg, timian, kartofler, æg, hvedemel, salt og peber.
  7. Varm olivenolie og smør op på en pande.
  8. Form kartoffelmassen til små røstier.
  9. Steg røstierne gyldne på begge sider.