Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Mælkebøtteblomst-fritter

Søger...

Opskrift Mælkebøtten kender du måske fra din egen have, hvor mælkebøtter nogle gange betragtes som generende ukrudt? Men vidste du, at man faktisk kan spise dem? De smager bittert og kan derfor minde lidt om rucola i smagen.

Fritterne kan tilberedes i to versioner - din smag afgør, om det skal være den søde eller salte version!

Ingredienser

150 g friske mælkebøtte-blomster 
150 g mel 
150 g mælk 
1 tsk. bagepulver 
150 g majsmel 
2 g salt 
1 æg 
300 ml solsikkeolie eller rapsolie 

Til en sød version

1 tsk. honning (eller mere) 
½ tsk. – 2 tsk. krydderi som fx kanel, nelliker, kardemomme eller muskatnød.

Til en salt version

En knivspids timian, rosmarin, oregano eller andre urter 
Evt. mere salt 

Fremgangsmåde

  1. Skyl mælkebøtte-blomsterne. 
     
  2. Bland de tørre ingredienser og tilsæt æg. 
     
  3. Tilsæt enten de søde eller salte ingredienser. 
     
  4. Dyp blomsterne i dejen og dæk alle sider af blomsten med dej. 
     
  5. Steg blomsterne i varm olie til de bliver gyldenbrune. 
     
  6. Placer de stegte blomster-fritter på et stykke køkkenrulle. 
     
  7. Lad dem køle lidt af og nyd dem.

 

Dette er en opskrift på fritter, hvor man bruger den gule blomst. Men pluk endelig også bladene og brug dem i en lækker salat.