Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Skovmærke-is

Søger...

Opskrift Skovmærke smager lidt af vanilje, kardemomme og kanel - prøv det i denne opskrift på is med skovmærke.

Ingredienser

3 æggeblommer 
100 g sukker 
350 ml mælk 
250 ml fløde 
1 g tørret og blendet skovmærke 

Fremgangsmåde

  1. Bring mælk i kog. 
     
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. 
     
  3. Hæld den kogende mælk i æggesnapsen. 
     
  4. Hæld massen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op ved lav varme. Det skal ikke koge. Rør konstant til massen bliver lidt tykkere (omkring 10-15 minutter). 
     
  5. Køl af. 
     
  6. Tilsæt tørret og blendet skovmærke, når massen er kølet af. 
     
  7. Hæld massen i en ismaskine og kør til isen har sat sig (hvis I ikke har en ismaskine, kan I også stille den i fryseren og blot røre i den med jævne mellemrum). 
     
  8. Stil isen i fryseren til den skal serveres.