Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Svinekotelet med urtemayo og grillet peberfrugt. Foto: Jonatan Leer
    Svinekotelet med urtemayo og grillet peberfrugt. Foto: Jonatan Leer

Du er her

Grillede svinekoteletter med urtemayo og grillede røde peberfrugter

Søger...

Opskrift Med inspiration fra H.K.H. Prins Henriks sydfranske baggrund har Jonatan Leer kreeret denne enkle servering

Til fire personer:

Grillede svinekoteletter

Fire store svinekoteletter med skaft

Salt, peber

Hvidløg

Urter (fx timian, rosmarin, laurbær...)

Fremgangsmåde:

  1. Krydr koteletterne med salt og peber
  2. Gnid dem med urter og presset hvidløg
  3. Grill dem ved høj varme i 4 minutter på hver side eller steg dem lige så længe i olivenolie på en pande
  4. Lad dem trække 5 minutter og servér med urtemayo og grillede røde peberfrugter.

Urtemayo

1 æggeblomme

1 spsk citronsaft

2 spsk sennep

2-3 dl neutral olie

Masser af urter + finthakket persille + salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblomme med citron og sennep.
  2. Kom olien i lidt efter lidt under piskning
  3. Smag til med urter og salt + urter.

og

Grillede røde peberfrugter

4 røde peberfrugter

  1. Grill peberfrugterne ved høj varme til de er bløde, de må gerne blive sorte i skallen
  2. Kom dem i skål og dæk med film.
  3. Når de er kølet af, trækkes skallen af og kerner fjernes
  4. Servér med koteletterne.

Omtalt i artiklen

Docent, ph.d. - Mag.art.

Jonatan Leer er docent ved Professionshøjskolen Absalon. Tidligere var han postdoc på DPU, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet under Smag for Livet.

Jonatan Leer har forsket i smagspædagogik og madkultur. Han er særligt optaget af koblingen mellem mad og maskulinitet, samt af kulturelle repræsentationer af smag og mad.

Jonatan har forfattet ph.d.-afhandlingen Ma(d)skulinitet (2014) om maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer. Endvidere har han publiceret adskillige artikler om madkultur og køn bl.a. Strange Culinary Encounters (Food, Culture and Society, 2015) og Madlavning som maskulin eskapisme (Norma: International Journal of Masculinity Studies, 2013). Jonatan er også redaktør af antologien Media Food, som udkommer i Ashgates Critical Food Studies-serie i 2016.

Jonatan har også forfattet mere end 50 populærvidenskabelige klummer om madkultur i bl.a. Magisterbladet og CO-Søfart samt i "Smagsklummen" på smagforlivet.dk, og han har en fortid som restaurantanmelder og kogekone.