Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • forskellige saucer

Du er her

Sauce Tomates

Søger...

Kort fakta :

Ingredienser

125 g gulerødder
250 g løg
1/2 fed hvidløg
100 g smør
50 g koldt smør (til montering)
50 g bacon el. røget spæk
1 tsk. knust, hvid peber
1 gren timian
1 Kg tomater, eller tilsvarende mængde tomatpure
1 1/2 l Iys kalvebouillon eller fond fra retten
Iys eller blond roux
salt, evt. sukker

Fremgangsmåde

  • Fintsnittet løg, gulerødder og bacon svitses i smør.
  • Suppe, krydderier og tomat tilsættes.
  • Koges til urterne koger ud.
  • Derefter blendes/passeres blandingen og jævnes med roux.
  • Koges blank under afskumning, smages til og monteres med koldt smør.