Tværfaglig Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Tekstur (31) Aktiviteter i forløbet 1 Teksturkort 2 Metodekort: Et læremiddel om madlavningsmetoder 3 Smagsdimensionskort 4 Spil: Smagsriget 5 Kortspil: Kend de vilde spiselige planter 6 Spil: Duftmemory 7 Vendespil: De 5 grundsmage 8 Kortspil: Værtskab, smag og måltider 9 Spil: Smag og behag i religionerne 10 En liste med madlavningsmetoder 11 Måltidsspillet - spil dig til at blive en stjernekok 12 Skilte til skolens urtehave Forfattere: Morten Christensen Vertikale faneblade Aktivitet Download Smag for Livets teksturkort og brug dem til at diskutere, hvilke mundfølelser maden har. NB: Kun print-selv. Aktivitet1Teksturkortene kan anvendes i en mere eller mindre didaktisk kontekst. I det nedenstående kan du se et eksempel på en didaktisk anvendelse - og så er det bare med et justere og tilpasse i forhold til de konkrete behov. Download teksturkortet her. 2Del eleverne ind i grupper á tre. 3Hver gruppe skal nu skrive 10-15 forskellige madvarer ned. 4Hver gruppe får udleveret 1 stk. af hver af de 9 teksturkort. 5På basis af teksturkortene skal de nu placere og kategorisere de oplistede madvarer; hvilke er kornede, klistrede, saftige...? Osv. 6Diskussionerne foregår først i grupperne - hernæst følges op i plenum. 7Eksempler på undervisningsforløb, hvor teksturkortene indgår: Se eksempelvis forløbet Guleroden - smag, kultur og perspektiv, hvor kortene bl.a. kan understøtte elevernes arbejde med at undersøge hvilken tekstur, forskellige tilberedningsformer giver maden.