Opskrift Til denne pizza kan du bruge mange forskellige slags løg og kombinere dem på kryds og tværs.
Ingredienser til to pizzaer
3 dl. lunt vand
5 g. gær
150 g. durummel
350 g. hvedemel (gerne den italienske Tipo 00)
3 blandede røde og hvide løg
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
2 forårsløg
200 g. mascarpone
Rosmarin og hvidløg
Fremgangsmåde
- Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunt.
- Smuldr gæren i det lune vand.
- Tilsæt durummel, olivenolie og salt, og rør godt rundt.
- Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem. Sæt den herefter til hævning et lunt sted i 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt en ovnplade ind.
- Pil skallerne af de røde og hvide løg og rens forårsløgene grundigt.
- Snit de røde og hvide løg samt forårsløg i tynde ringe og stave.
- Snit hvidløg fint og skyl rosmarinen
- Drys lidt mel ud på bordet.
- Del dejen i to og rul dem hver især tyndt ud på meldrysset bord med en rulle.
- Smør mascarpone på, og fordel de forskellige løg, rosmarin og lidt salt på pizzaen.
- Tag den meget varme plade ud og påfør pizzaen roligt.
- Bag i 10-13 min. til bunden er sprød og gylden.