Pesto er en formidabel måde at forlænge krydderurters liv, og de giver mulighed for uendelige smagssammensætninger.
Brug pestoen i en sammenkogt ret for at give den en frisk krydderurtesmag, vend den i pastaen eller kartoflerne eller brug pestoen som den er på en rugbrødsmad. Kun fantasien og smagsløgene sætter grænserne for pestoens anvendelsesmuligheder.
Middelhavspesto
Ingredienser:
2 dl persille
2 dl basilikum
1 dl olivenolie
1 tsk citronpickles
1 fed hvidløg
2 ansjosfileter
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser i en foodprocessor eller blender. Smag pestoen til med salt og peber, og juster eventuelt konsistensen med en anelse mere olie.
Pestoen kan varieres med forskellige krydderurter eller et miks af flere. Du kan også tilføje nødder for at give dine pesto bid, og hård fast ost som parmesan i stedet for ansjos for at give umami.
Andre pesto-opskrifter:
Omtalt i artiklen
Maria Fast Lindegaard er projektmedarbejder på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon, Sorø.
Hun arbejder med at udvikle undervisningsmateriale til e-læring om smag og måltider.
Anette Kamuk var medlem af Smag for Livets centerledelse i 2014-2018.
Anette Kamuk er lektor og projektleder på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen ved Professionshøjskolen Absalon. Hun har særlig ekspertise i fødevarer og måltider, fødevaresikkerhed, sensorik, mikrobiologi, produktudvikling og innovation.