Opskrift Denne efterårsis med butternut-græskar, appelsin og varme krydderier er oplagt til efterårsferie, halloween og andre hyggelige dage. Den kommer fra Malou Paghs blog Klidmoster.dk og vises her med hendes venlige tilladelse.
Ingredienser:
- 1/2 butternut-græskar (ca. 300 gram)
- 140 g flormelis
- Saft og skal af 1/2 appelsin
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk ingefær
- 1/4 tsk allehånde
- 1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Skær græskarret over på langs og skrab kernerne ud med en ske.
- Læg et halvt græskar i et smurt fad med snitfladen nedad og skallen opad. Bag græskarret 1 time ved 175 grader.
- Skrab det møre græskarfrugtkød ud med en ske og læg det op i en skål.
- Blend græskarfrugtkødet til en glat puré.
- Tilsæt 140 gram flormelis, krydderierne samt revet skal (kun det orange) af 1/2 appelsin til græskarpureen og rør det sammen.
- Pisk saften fra den halve appelsin i massen sammen med 1,5 dl fløde.
- Hæld det hele i en ismaskine og lad maskinen køre i 20 minutter.
Tip: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt ismassen i fryseren i en flad beholder og rør i isen hver halve time, til den er næsten frossen.