Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Butternut-græskar og Malou "Klidmoster"s krydrede græskar-is. Fotos: Klidmoster.dk, Pixabay,
  • Butternut-græskar og Malou "Klidmoster"s krydrede græskar-is. Fotos: Klidmoster.dk, Pixabay
    Butternut-græskar og Malou "Klidmoster"s krydrede græskar-is. Fotos: Klidmoster.dk, Pixabay,

Du er her

Græskar-is med appelsin og krydderier

Søger...

Opskrift Denne efterårsis med butternut-græskar, appelsin og varme krydderier er oplagt til efterårsferie, halloween og andre hyggelige dage. Den kommer fra Malou Paghs blog Klidmoster.dk og vises her med hendes venlige tilladelse.

Ingredienser:

  • 1/2 butternut-græskar (ca. 300 gram)
  • 140 g flormelis
  • Saft og skal af 1/2 appelsin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefær
  • 1/4 tsk allehånde
  • 1,5 dl piskefløde
Foto: klidmoster.dk

Fremgangsmåde:

  1. Skær græskarret over på langs og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Læg et halvt græskar i et smurt fad med snitfladen nedad og skallen opad. Bag græskarret 1 time ved 175 grader.
  3. Skrab det møre græskarfrugtkød ud med en ske og læg det op i en skål.
  4. Blend græskarfrugtkødet til en glat puré.
  5. Tilsæt 140 gram flormelis, krydderierne samt revet skal (kun det orange) af 1/2 appelsin til græskarpureen og rør det sammen.
  6. Pisk saften fra den halve appelsin i massen sammen med 1,5 dl fløde.
  7. Hæld det hele i en ismaskine og lad maskinen køre i 20 minutter.

Tip: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt ismassen i fryseren i en flad beholder og rør i isen hver halve time, til den er næsten frossen.