Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Rapsmark. Foto: Eva Rymann
    Rapsmark. Foto: Eva Rymann

Du er her

Chutney med gulerod, raps og havtorn

Søger...

Opskrift Denne chutney er udviklet til et smagseksperiment på Folkemødet 2015, hvor publikum blev præsenteret for både kendte og mindre kendte smage og råvarer.

Mængde: 150-200 ml
Kogetid: Ca. 15 minutter

Ingredienser:

  • 67 g revet gulerod
  • 33 g gulerod i tern
  • 70 g revet æble
  • 5 g rapsstængler
  • 1 knsp. salt
  • 170 g rørsukker
  • 7 tsk havtorn-koncentrat
  • 7 tsk æbleeddike
  • 1 spsk tørrede rapsblomster

 

Fremgangsmåde:

1. Læg gulerod, æble, rapsstængler, salt og rørsukker i en gryde.

2. Sæt gryden på en kogeplade og tænd for varmen.

3. Når massen har kogt i 5 min tilsættes havtorn og æbleeddike og rapsstænglerne fiskes op.

4. Lad massen koge ind i 8 min. mere og klargør rene glas ved at hælde kogende vand i dem.

5. Vandet hældes fra glassene, og massen fra gryden hældes i glasset imens der tilsættes tørrede rapsblomster.

6. Luk for glasset med det samme og lad det køle af.

Opskriften er udviklet af Denise Gjørtz Krog, studerende ved Ernæring og Sundhed, UCSJ Ankerhus, i samarbejde med kok Klavs Styrbæk.