Mængde: 150-200 ml
Kogetid: Ca. 15 minutter
Ingredienser:
- 67 g revet gulerod
- 33 g gulerod i tern
- 70 g revet æble
- 5 g rapsstængler
- 1 knsp. salt
- 170 g rørsukker
- 7 tsk havtorn-koncentrat
- 7 tsk æbleeddike
- 1 spsk tørrede rapsblomster
Fremgangsmåde:
1. Læg gulerod, æble, rapsstængler, salt og rørsukker i en gryde.
2. Sæt gryden på en kogeplade og tænd for varmen.
3. Når massen har kogt i 5 min tilsættes havtorn og æbleeddike og rapsstænglerne fiskes op.
4. Lad massen koge ind i 8 min. mere og klargør rene glas ved at hælde kogende vand i dem.
5. Vandet hældes fra glassene, og massen fra gryden hældes i glasset imens der tilsættes tørrede rapsblomster.
6. Luk for glasset med det samme og lad det køle af.
Opskriften er udviklet af Denise Gjørtz Krog, studerende ved Ernæring og Sundhed, UCSJ Ankerhus, i samarbejde med kok Klavs Styrbæk.