Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Vær med: Nyt forskernetværk om mad, samfund og kultur

Søger...

Artikel Forskning i mad, samfund og kultur er både herhjemme og internationalt ved at blive et selvstændigt og betydningsfuldt forskningsfelt. Det er imidlertid spredt ud over mange forskellige institutioner og fagligheder, så Smag for Livet har nu taget initiativ til et forskernetværk med navnet MAD, SAMFUND og KULTUR.

Netværket MAD, SAMFUND og KULTUR skal bringe samfundsfaglige og kulturvidenskabelige forskere med interesse i mad sammen. Formålet er at formidle ny viden og skabe bånd mellem forskere, der beskæftiger sig med mad og smag i forskellige kulturelle eller samfundsmæssige perspektiver.

Vær med: Opstartssymposium d. 26. februar 2015 kl. 10 – 16 på Institut for Uddannelse og Pædagogik (AU/DPU), Tuborgvej 164, 2400 København NV, Lokale D 120.

Ved symposiet taler professor Lotte Holm, KU, og lektor Karen Klitgaard Povlsen, AU, ligesom der vil være paneler med andre madforskere og efterfølgende debat.

Se mere detaljeret invitation her

Tilmelding:

Tilmelding obligatorisk ved netværkets koordinator Jonatan Leer, jonle [at] edu.au.dk/27 29 39 80. Alle humanistiske og samfundsfaglige forskere, der arbejder med mad eller madrelaterede emner er meget velkomne.

Tilmeldingsfrist: d. 24. februar 2015.

Omtalt i artiklen

Lektor, lic.phil.

Fokusområde: Læring

Karen Klitgaard Povlsen er lektor i medie- og kulturanalyse ved Institut for Æstetik og Kommunikation - Medievidenskab, Aarhus Universitet.

Hun forsker og er ekspert i børn og unges brug af medier i relation til mad.

Docent, ph.d. - Mag.art.

Jonatan Leer er docent ved Professionshøjskolen Absalon. Tidligere var han postdoc på DPU, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet under Smag for Livet.

Jonatan Leer har forsket i smagspædagogik og madkultur. Han er særligt optaget af koblingen mellem mad og maskulinitet, samt af kulturelle repræsentationer af smag og mad.

Jonatan har forfattet ph.d.-afhandlingen Ma(d)skulinitet (2014) om maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer. Endvidere har han publiceret adskillige artikler om madkultur og køn bl.a. Strange Culinary Encounters (Food, Culture and Society, 2015) og Madlavning som maskulin eskapisme (Norma: International Journal of Masculinity Studies, 2013). Jonatan er også redaktør af antologien Media Food, som udkommer i Ashgates Critical Food Studies-serie i 2016.

Jonatan har også forfattet mere end 50 populærvidenskabelige klummer om madkultur i bl.a. Magisterbladet og CO-Søfart samt i "Smagsklummen" på smagforlivet.dk, og han har en fortid som restaurantanmelder og kogekone.