Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Spiser vi anderledes under corona-nedlukningen? Det undersøger forskerne nu - vær med online. Foto: Pixabay
    Spiser vi anderledes under corona-nedlukningen? Det undersøger forskerne nu - vær med online. Foto: Pixabay

Du er her

Vær med i international forskning: Har du ændret spisevaner under corona-nedlukningen?

Søger...

Nyhed om forskning Mange lande har lukket dele af samfundet ned under coronakrisen. Hvordan påvirker det vores spisevaner? Det undersøger forskere nu, og du kan bidrage ved at udfylde et spørgeskema.

Hvordan reagerer vi, når vores hverdag ændres pga. corona-epidemien? Spiser vi mere eller mindre? Ændrer vi spisevaner? Drikker vi mere? Det vil et internationalt forskerhold med deltagelse af bl.a. Smag for Livets Michael Bom Frøst nu undersøge nærmere.

I samarbejde med partnere fra 15 lande er forskere fra Syddansk Universitet og Københavns Universitet i gang med en spørgeskemaundersøgelse om, hvordan vores spisevaner påvirkes af den delvise nedlukning af samfundet.

Du kan være med til at kaste lys over spørgsmålet ved at udfylde spørgeskemaet på linket her.

Din besvarelse er helt anonym og bidrager til at forstå, hvordan vi reagerer, når vores hverdag ændres. Målet er at undersøge ændringer i spisevaner i den danske befolkning.

15 lande deltager på samme tid

Undersøgelsen ledes af forskere fra University of Granada i Spanien i samarbejde med partnere fra Europa og Canada.

Undersøgelsen er 100 pct. anonym, og dataene gemmes i henhold til persondataforordningen. Data opbevares i elektronisk form i Spanien.

Spørgeskemaet er rettet mod danskere over 18 år. Ved at besvare spørgsmålene giver du dit samtykke til din frivillige deltagelse i undersøgelsen. Spørgeskemaet er blevet oversat til 10 forskellige sprog, og undersøgelsen gennemføres p.t. i 15 lande samtidig. Derfor er nogle få spørgsmål og svarmuligheder ikke udelukkende tilpassede danske forhold.

Har du spørgsmål omkring forskningsprojektet, er du til enhver tid velkommen til at kontakte projektkoordinatorerne Celia Rodríguez Pérez (celiarp [at] ugr.es) og María Dolores Ruiz López (mdruiz [at] ugr.es). Ansvarlige for dataindsamling i Danmark er Davide Giacalone (dg [at] iti.sdu.dk) og Michael Bom Frøst (mbf [at] food.ku.dk).

Omtalt i artiklen

Lektor, ph.d.

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik ved Københavns Universitet og tidligere leder af Nordic Food Lab. Hans videnskabelige baggrund er sensorik, med en stor viden om sensoriske metoder og viden om hvorfor vi kan lide det vi kan lide. Han forsker og underviser i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag.

Foto: Robert Elkjær.