Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Børn tester duftspillet. Foto: Meradith Hoddinott
    Børn tester duftspillet. Foto: Meradith Hoddinott

Du er her

Podcast: Børn tester duft-tuscher

Søger...

Artikel Lugtesansens store betydning for smagen kan opleves på mange måder - også gennem et sæt duft-tuscher udviklet til børn.

Hvordan bruger børn lugtesansen i forhold til smag?

Det har Ghislaine Calleja undersøgt som en del af sit speciale på Københavns Universitet.     Ghislaine Calleja har udviklet et sæt tuschpenne, der i stedet for tusch indeholder duftprøver af fx lavendel og vanille. Børnene kan bruge pennene på mange måder, fx til at forklare hvad lugten minder dem om, og til at parre to og to - som i et spil memory.

I podcasten her, produceret af Meradith Hoddinott for Nordic Food Lab, er vi med på besøg i en skoleklasse, der tester Ghislaines duft-tuscher.

Hør podcasten The Smell Game her

 

 

 

Omtalt i artiklen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og sundhed

Ghislaine Calleja er cand.scient. i fødevareinnovation og sundhed fra Københavns Universitet. I sit specialestudium medudviklede, producerede og testede hun Smag for Livets sansekit med dufttuscher og tilhørende undervisningsmateriale. Efter Ghislaines tilbagevenden til sit hjemland, Malta, har hun arbejdet på forskellige miljø- og naturvidenskabelige projekter, der fremmer bevidsthed og uddannelse omkring den lokale natur og mad med særligt fokus på bæredygtighed.

Ghislaine er udnævnt til smagsambassadør i Smag for Livet.