Gå til hovedindhold

Du er her

Spisepausen - madpakke med masser af umami

Madkundskab
Udskoling
Forfattere:  Charlotte Vinther Schmidt, Sarah Krogsgaard, Nicoline Lykke Petersen

Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til fødevaresammensætning i frokostmåltidet, herunder lære om tekstur og de 5 grundsmage med særligt fokus på umami smag. Eleverne vil blive udfordret i at tænke kreativt og tage stilling til hvordan man kan skabe velsmag i et plante-baseret måltid. 

Aktiviteter i forløbet

Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til fødevaresammensætning i frokostmåltidet, herunder lære om tekstur og de 5 grundsmage med særligt fokus på umamismag. Eleverne vil blive udfordret i at tænke kreativt og tage stilling til, hvordan man kan skabe velsmag i et plantebaseret måltid.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Udskoling
Hvad bestemmer hvor godt et måltid smager? De fleste kan nikke genkendende til specielle kombinationer af fødevarer, der smager særligt godt. Velkendte eksempler er pizza med ost og skinke, pasta med kødsauce og kylling med bacon. Men hvorfor smager disse fødevarekombinationer særligt godt? Umamispillet har til formål at give eleverne et indblik i, hvordan smag, tekstur, aroma og udseende har betydning for, hvor vellykket en et måltid bliver. Her spiller den femte grundsmag umami en særlig stor rolle, hvilket eleverne gerne skulle erfare gennem spillet.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Udskoling