Madkundskab Kopiark og PDF Hent alt som PDF Indhold med samme tema Smagsoplevelser (47) Vilde planter (25) Aktiviteter i forløbet 1 Video: På sanketur i skoven, byen eller på stranden 2 Praksisfortælling: Vilde løg og havbænkebidere: 5.a smager på vild natur 3 Artikel: Skolehaven - et frirum fuldt af læring 4 Praksisfortælling: Fra muld til guld: Potentialet i en skolehave 5 Praksisfortælling: Vintermad i udekøkkenet med 6.D 6 Praksisfortælling: Smag for æbler: 5.a i plantagen 7 Praksisfortælling: Blandt hestebønner og bolsjebeder: 6.d har Madkundskab i marken 8 Praksisfortælling: Hakkebøffer og havmad: En dag med alle sanser for unge 9 Praksisfortælling: Det’ vildt - fra mord til bord: 6.D. spiser dåvildt 10 Praksisfortælling: Smag for foråret - et udendørs læringsforløb for 4. klasser 11 Artikel: Insekter og tang - fremtidens fødevarer 12 Praksisfortælling: Insekter som fremtidens mad - skal de smages eller gemmes? 13 Praksisfortælling: Chili con fårekylling og melormeknækbrød: Klimavenligt køkken med insekter 14 Undervisningsforløb for 5. klasse, Madkundskab og Natur/teknologi: Grisen og Smagen 15 Undervisningsforløb: Det er vildt at smage! Forfattere: Klavs Styrbæk Vertikale faneblade Aktivitet 5. a fra Tarup Skole har været på Vigelsø - en ubeboet ø i Odense Fjord - med kokkene fra Styrbæks for at plukke vilde urter og fange. Artikel1 Dagens vildmarkprogram præsenteres Smag for naturen. Smag af naturen. Smag i naturen. 5. a fra Tarup Skole har været på Vigelsø - en ubeboet ø i Odense Fjord - med kokkene fra Styrbæks for at plukke vilde urter og fange. Som garant for overlevelse havde holdet allieret sig med Fyns dygtigste naturvejleder Ole Runge, som bragte elever, kokke, journalister og forskere ind i den smukkeste verden af smag, viden og fordybelse i vores fantastiske natur. Det endte i en - ifølge Klavs Styrbæk - uhæmmet velsmagende vegetarisk Vigelsø-suppe på bl.a. tang, vilde løg, skørbugsurt, kvan, malurt og vild pastinak og tilhørende brød med rosenblade, hyldeblomst, blæretang og vild kørvel, mens hovedretten fik en dyb umamismag fra havbænkebidere, krabber, snegle og en enkelt blåmusling. Det blev en uforglemmelig dag på en spiselig ø med fugle, sommer og godt selskab. Se udvalgte billeder fra dagen herunder: Vild urtesuppe Blæretang Rørhindetang Dej til pandebrød med urter Dagens måltid spises På jagt efter havbænkebiddere Pandebrød Piger kigger på noget af dagens høst Ole Runge fortæller om strandmalurt Brændenælder Vild kørvel Dagens høst af urter Vild pastinak Vild burger med hyldeblomst Æltning af dej til brød