Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Madpakke

I denne aktivitet skal eleverne tilegne sig viden om væsentlige karakteristika ved Danmarks industrialisering, samt hvilke kriterier man definerer denne periode ud fra. Dette foregår, ved at eleverne skal introduceres til industrialiseringens livsvilkår og herefter dufte og smage på nogle af de råvarer, som udgjorde kosten for mennesket i Danmark i slutningen af 1800-tallet. Derudover skal de kunne påpege sammenhæng mellem brud og kontinuitet i Danmarks madhistorie fra jægerstenalderen, til bondesamfundet, industrialiseringen og til sidst perspektivere til nutidens senmoderne forbrugssamfund.
Fag
Historie
Kompetenceområder
  • Kronologi og sammenhæng
Faglige temaer
  • Industrialisering
  • Museum
  • Madpakke
  • Maskine
  • Teknologi
Aktivitetstyper
  • Smag
  • Historie
  • Mellemtrin
  • Smag
  • Kronologi og sammenhæng
  • Industrialisering
  • Museum
  • Madpakke
  • Maskine
  • Teknologi
Opskrifter > Smag på havet
Grøntsagsstave kan give en masse farve og tekstur til madpakkens smag. Her får du en opskrift på en velsmagende torskerognscreme, som man kan dyppe stavene i. Prøv også med purløgspesto eller tangpesto, så madpakken bliver en helt ny smagsoplevelse hver dag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madpakke
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Madpakke
Opskrifter > Madpakken
Grøntsagsstave kan give en masse farve og tekstur til madpakkens smag. Her får du en opskrift på en velsmagende torskerognscreme, som man kan dyppe stavene i. Prøv også med purløgspesto eller tangpesto, så madpakken bliver en helt ny smagsoplevelse hver dag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madpakke
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Madpakke