Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Fra havet

Undervisningsforløb > Smagen af fisk
Fladfisken adskiller sig åbenlyst fra rundfisken på sit udseende, men der er også stor forskel på f.eks. muskelopbygningen og fedtprocenter i en fladfisk. Fladfisken ligger på havbunden og kun i enkelte, eksplosive momenter sætter den sig i bevægelse, i modsætning til en såkaldt pelagisk fisk som makrellen, der lever i det åbne hav og er i konstant bevægelse. Det er afgørende at forstå de forskelle, når vi skal arbejde praktisk med fladfisken. I de følgende øvelser skal du arbejde med forskellige tilberedningsmetoder, retter og smagssammensætninger, som alle her sit udgangspunkt i fladfisken.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fra havet
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Fra havet
Makrellen adskiller sig fra fladfisken på sit udseende, men der er også stor forskel på f.eks. muskelopbygningen og fedtprocenter i en såkaldt pelagisk fisk som makrellen, der lever i det åbne hav og er i konstant bevægelse, i modsætning til en fladfisk, der ligger på havbunden og kun i enkelte momenter sætter sig i bevægelse. Det er afgørende at forstå de forskelle, når der skal arbejdes praktisk med fisken. I de følgende øvelser skal I arbejde med forskellige tilberedningsmetoder, retter og smagssammensætninger - alle med udgangspunkt i rundfisken.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fra havet
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Fra havet
Fagtekster og opskrifter > Sorthummeren - havets kardinal
I denne sektion finder du baggrundstekst om sorthummeren. Både arter, levesteder, fiskeri, farver, smag og tekstur gennemgås.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Fra havet
  • Tekstur
  • Maillard
  • Umami
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Fra havet
  • Tekstur
  • Maillard
  • Umami
Hvordan opnår du den bedste smagsoplevelse med sorthummer? Og hvordan tilbereder man den? Dette og andet finder du svar på her.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fra havet
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fra havet