Grundtilberedning Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Asparges (1) Aktiviteter i forløbet 1 Fagteksten og opskriften Forfattere: Ole G. Mouritsen, Simon Sørensen | Redaktør: Anne Torpegaard Festersen Vertikale faneblade Aktivitet Hvorfor lugter min urin, når jeg har spist asparges? Og hvorfor bliver asparges let træede. Dette får I svar på i fagteksten Smagen af asparges. Aktivitet1Fagteksten Lad eleverne læse fagteksten Smagen af asparges. Du finder fagteksten her 2Refleksionsspørgsmål. Hvilke retter med aparges, har du smagt? Hvor mange forskellige asparges har du smagt? Prøv at tilberede forskellige asparges og lav en smagning – vurdér, hvad aspargesne vil egne sig bedst til. Kom med forslag til retter, som du mener asparges vil egne sig til. Både de hvide og de grønne. 3Opskriften Faglærer og kok Simon Sørensen giver her opskriften på Asparges pompadour. Opskriften er enkel, så der er plads til at arbejde eksperimenterende. Hvordan vil du justere retten, hvis den skulle idéudvikles? Prøv at tilberede dit bud i køkkenet. Opskriften finder du her