Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • forskellige saucer

Du er her

Sauce Béarnaise

Søger...

Kort fakta :

Ingredienser

1 dl estragoneddike
1 dl vand
50 g skalotteløg 
1/2 tsk. knust, hvid peber
3 persillestilke
3 stilke kørvel

8 æggeblommer
800 g smør
Hakket estragon
Salt
Cayennepeber

Fremgangsmåde

  • De fintsnittede skalotteløg, eddike, vand og krydderier indkoges over svag varme til 1/3.
  • Når den når 1/3, afkøles og passeres den.
  • Derefter tilsættes 8 æggeblommer og den legeres over svag varme, til cremekonsistens.
  • Tages fra varmen og det smeltede, lune afklarede smør tilsættes under piskning lidt efter lidt.
  • Saucen smages til med salt og lidt cayennepeber. 
  • Saucen passeres og der tilsættes hakket estragon.

I Danmark tilsættes bearnaise ofte kødglace. Denne sauce hedder sauce Foyot eller sauce bearnaise a la glase de viande.