Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • forskellige saucer

Du er her

Sauce Hollandaise

Søger...

Kort fakta :

Ingredienser

1 knsp. knust, hvid peber
8 æggeblommer
1/4 dl eddike
800 g smør
1 dl vand salt, evt. fond

Fremgangsmåde

  • Peber, eddike og vand indkoges til det halve.
  • Når det er afkølet tilsættes l/2 dl vand og 8 æggeblommer.
  • Derefter legeres den over svag varme til cremekonsistens.
  • Tages fra varmen og det smeltede lune, afklarede smør tilsættes under piskning lidt efter lidt. (Hvis der kommer bundfald med, vil saucen stå og syrne og blive tynd). Saucen kan eventuelt spædes med fond fra retten, hvis den bliver for svær. 
  • Til sidst passeres saucen.

Denne hollandaise er den, der fremstilles mest. Man kan nedsætte mængden af smør til specielle retter, hvor man skal bruge en mindre fed og mere stabil sauce.