Ansjos er en fisk, der skiller vandene, når det gælder smagen. Hvordan har I det med smagen af ansjos, og hvad betyder den for smagen af den samlede ret?
Det afprøver vores smagspanel fra TV-Glad i denne film.
Vært: Thomas Novotny.
Om filmene:
De tre smagsfilm i denne serie er lavet af TV-Glad i samarbejde med Smag for Livet og Landsforeningen Lev i projektet LEV med sundhed.
Filmene er blevet til i samarbejde med smagsambassadørerne Mette Dehn, My Bach og Lasse Schwartz, som har udgivet idekataloget "LEV med sundhed". Kataloget bidrager med gode idéer og simple øvelser til at arbejde med udviklingshæmmedes sundhed på en legende og positiv måde. Se det her.
Omtalt i artiklen
Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og er legatmodtager i Smag for Livet.
Mette Dehn er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshop-forløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.
Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og er legatmodtager i Smag for Livet.
My Bach er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshop-forløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.
Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og legatmodtager i Smag for Livet.
Lasse Schwartz er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshopforløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.