Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto af Noumenon fra Wikimedia Commons
    Foto af Noumenon fra Wikimedia Commons

Du er her

Tabouleh à l’orange

Søger...

Opskrift En klassisk nordafrikansk salat - her med et lille orange twist. Den kan spises alene eller som tilbehør fx til lam, pitabrød eller laks.

Ingredienser

200 gram couscous/bulgur (fine, men IKKE fuldkorn)

2 dl friskpresset appelsinjuice

Skal af en usprøjtet appelsin

½ dl olivenolie

Saften af en halv citron

Et bundt persille

3 tomater

En agurk

Salt

Evt et granatæble

Fremgangsmåde

  1. Kom couscous i en skål – hæld appelsinsaft, olivenolie, salt og citronsaft over.
     
  2. Bland det og lad det trække, mens tomat, agurk og persille hakkes meget fint.
     
  3. Det hele blandes sammen og trækker mindst en time – gerne længere – og rør rundt en gang imellem.
     
  4. Er kernerne ikke helt møre tilsæt evt. lidt ekstra vand eller olie.
     
  5. Pynt evt. med de farverige kerner fra et granatæble.

Omtalt i artiklen

Docent, ph.d. - Mag.art.

Jonatan Leer er docent ved Professionshøjskolen Absalon. Tidligere var han postdoc på DPU, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet under Smag for Livet.

Jonatan Leer har forsket i smagspædagogik og madkultur. Han er særligt optaget af koblingen mellem mad og maskulinitet, samt af kulturelle repræsentationer af smag og mad.

Jonatan har forfattet ph.d.-afhandlingen Ma(d)skulinitet (2014) om maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer. Endvidere har han publiceret adskillige artikler om madkultur og køn bl.a. Strange Culinary Encounters (Food, Culture and Society, 2015) og Madlavning som maskulin eskapisme (Norma: International Journal of Masculinity Studies, 2013). Jonatan er også redaktør af antologien Media Food, som udkommer i Ashgates Critical Food Studies-serie i 2016.

Jonatan har også forfattet mere end 50 populærvidenskabelige klummer om madkultur i bl.a. Magisterbladet og CO-Søfart samt i "Smagsklummen" på smagforlivet.dk, og han har en fortid som restaurantanmelder og kogekone.