Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Smag på banan med persille

Søger...

Øvelse Forskellige madvarer og krydderurter kan smage godt sammen, selv om kombinationen måske lyder lidt underlig

Smagsmod er betegnelsen for det, vi udviser, når vi smager på noget nyt, som ikke falder os lige for at putte i munden.

Krydderurter egner sig godt til at teste sit smagsmod på en måde, så alle kan være med. Kombinationen af fx frugter og krydderurter kan være både interessant og velsmagende, og i øvelsen her er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Prøv f.eks. at smage:

  • Persille og banan
  • Dild og gulerødder
  • Lavendel og majs
  • Koriander og jordbær

Tips til smagningen:

Læg mærke til, hvordan de forskellige komponenter smager både hver for sig og i kombination med hinanden (og evt. med andre ingredienser).

Nogle krydderurter og krydderier er mere dominerende end andre.

Friske krydderurter indeholder flere smagsstoffer og har en mere kraftfuld aroma end tørrede.