Opskrift Smagen af forårsskov serveret på pandebrød med brændenælde.
Vil du smage på løvskovens forårsurter, så prøv denne opskrift på pandebrød med brændenælde serveret med hytteost rørt med ramsløg, løgkarse og bøgeblade. Den kan laves både derhjemme og ude i skoven. Se bare med i filmen her.
Ingredienser
- en portion dej lavet på ca. 400 g mel – brug blot din yndlingsopskrift på hvedebrød, gerne med surdej, og lad det hæve godt op, inden du ælter urter i, se f.eks. denne fra Klavs Styrbæk
- en håndfuld spæde skud af stor nælde
- ca. 5 af hver af ramsløgsblade, løgkarsetoppe og bøgeblade
- en bøtte hytteost
- olie
- lidt salt
- lidt mel
Fremgangsmåde
- Svits nælderne kort på en tør og varm pande
- Hak nælderne groft og ælt dem ind i dejen
- Form dejen til fire runde, flade brød på et meldrysset bord
- Steg brødene en ad gangen i rigelig og meget varm olie på begge sider til de bliver sprøde og gyldne
- Hak ramsløg, løgkarse og bøgeblade groft, rør dem i hytteosten og smag til med salt
- Server de lune brød med den rørte hytteost