Opskrift Har du en juicemaskine? Og plejer du at smide pulpen ud, når du har lavet juice? Så får du her to opskrifter i én: juice med æble, gulerod, bladselleri og havtorn, og kage med pulp fra juicen.
Juice med æble, gulerod, bladselleri og havtorn
Ingredienser som skal igennem slowjuiceren, hver for sig:
- Æbler - ca. 400 g
- Gulerødder - ca. 500 g
- Bladselleri - ca. 100 g
Ingredienser som skal blandes til den færdige juice:
- Æblesaft - 240 g
- Gulerodssaft - 165 g
- Sellerisaft - 50 g
- 100% havtorn-koncentrat/havtornsaft - 36 g
Redskabsliste:
- Slowjuicer eller en centrifugejuicer
- Et skærebræt
- En urtekniv
- Seks skåle
- En ske
- En vægt
Fremgangsmåde
- Vask æbler, gulerødder og bladselleri
- Fjern stilke og kerner fra æblet og fjern top og bund på gulerødder og bladselleri
- Skær æbler, gulerødder og bladselleri i grove stykker på et skærebræt og læg dem i hver sin skål
- Start med at tilsætte æblestykkerne til slowjuiceren. Juicen sies over i en skål og sættes på køl. Pulpen (affaldsproduktet) fra juicen gemmes I en skål eller pose
- Skyl de forskellige maskindele til slowjuiceren og gør det samme med gulerod og bladselleri, som der blev gjort med æblet
- Tag en kande og bland de kolde juicer: 165 gram gulerodsjuice, 240 gram æblejuice, 50 gram bladsellerijuice, og 36 gram havtorns koncentrat og rør rundt i juicen
- Smag om der er balance mellem de forskellige ingredienser og tjek, at ingen af dem dominerer
Kage med æble- og gulerodspulp
Ingredienser
- 1,5 pasteuriseret æg
- 0,5 dl flydende honning
- 0,5 dl fuldkornsmel
- 0,5 tsk bagepulver
- 1,5-2 tsk vaniljesukker
- 1,5 dl havregryn
- 0,5 dl olie
- 0,1 dl vand
- 120 g æblepulp
- 210 g gulerodspulp
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 175 grader
- Find og afmål alle ingredienserne til kagen
- Bland fuldkornsmel, bagepulver, vaniljesukker (tøringredienser) sammen i en skål
- Pisk æg i en skål til det er hvidt med en elpisker og tilføj så honning, mens der stadig piskes
- Tilsæt skiftevis tøringredienserne fra punkt 3, olie og vand ned i æggemassen fra punkt 4
- Vend forsigtigt havregryn samt æble- og gulerodspulpen i dejen
- Find en springform og beklæd den med bagepapir
- Hæld dejen i springformen, så den har en højde på 2-3 cm
- Sæt dejen i ovnen og giv den 25-30 minutter. Kagen skal stadig være svampet (lidt ubagt)
Omtalt i artiklen
Professionsbachelor i Ernæring og sundhed
Denise Gjørtz Krog blev februar 2016 færdiguddannet som professionsbachelor i Ernæring og Sundhed ved University College Sjælland, Ankerhus med specialeretning i Ledelse, Fødevarer og Service.
I løbet af det sidste år på uddannelsen har Denise Gjørtz Krog arbejdet med forskellige projekter i Smag for Livet-regi, såsom udvikling af undervisningsmateriale og som projektkoordinator på workshop ved Forskningens Døgn. Derudover har hun været med på Folkemødet på Bornholm 2015 i forbindelse med projektsamarbejdet 'Smag & Lær' samt Århus Food Festival 2015.