OpskriftMaterialePrøv selv
Et hold madkundskabselever fra 8. klasse på Åvangsskolen i Rønne fik en udfordring: Find på verdens bedste madpakke ifølge jeres egen smag. Vindermadpakken var sprød og snasket...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Hvordan kan viden, smagsoplevelser og test af forskellige tilberedninger inspirere unge i et uddannelsesforløb? Smagsambassadør Lise Brunk har tilrettelagt en række workshops...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
VideoMaterialeFakta om smag
Bliv klogere på den sure smag, der er helt uundværlig i f.eks. cola og andre sodavand - og som advarsel om, at mælken er blevet dårlig eller frugten er umoden...
Danske forskeres gennemgang af forskningen i børns spiseadfærd er nu på førstepladsen over de mest downloadede artikler fra det videnskabelige tidsskrift Appetite....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livets gastrofysiker Morten Christensen holder oplæg om tang, og klæder elever fra Kold College og Efterskolen Flyvesandet på til at udforske tang som ingrediens i...
ArtikelArtikelNyt om smag
Der findes ingen mirakelkur. Men der en række tilgange, du kan forsøge dig med, hvis du gerne vil ændre på, hvad dit barn spiser.
”Ad! Det...
Hvis du vil inspirere dit barn til at udvide sit smagsunivers, så lad barnet selv bestemme, hvad udfordringen og målet skal være.
Hvis du...
Disse to opskrifter er en øvelse i såkaldt flavour flavour-learning: At udvide sit smagsunivers ved at kombinere en ukendt smag med en velkendt....
Tusindvis af danske og norske elever fra 0. klasse til 3.G er med i MasseEksperimentet 2015, hvor de undersøger, hvorfor de foretrækker bestemte fødevarer frem for andre...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Foredrag v. sensoriker Annemarie Olsen om, hvordan børn lærer at kunne lide noget nyt.
Sensoriker Annemarie Olsen, Københavns Universitet...
Smag for Livet har fundet fire ildsjæle med hver deres gode ide til formidling af smag: Charlotte Holm Brodersen, Jonas Stejn Klotz, Kasper Styrbæk og Leonardo Sagastuy. De får...
Et stort flertal af danskerne er bevidste om smagen og smager maden til, når de går i køkkenet.
Danmark er en nation af bevidste smagere...