Info
GastroSalon foregår kl. 16.30 - 18.30 i Gastro Science Lab på Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.
Se evt. yderligere om arrangementet på Københavns Universitets hjemmeside.
Æg-bacon, ost-skinke, kaviar-chokolade - alle kendte for at være gode kombinationer. Dette gælder også østers og champagne. Såkaldt food pairing er en empirisk baseret metode, der ofte bruges af kokke og fødevareinnovatører til at udvikle delikate retter. Men hvad er grunden til at østers og champagne er et godt match?
Nogle af svarene bliver givet af professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen og forsker Charlotte Vinther Schmidt fra Smag for Livet og Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet. Endvidere vil underviser og vinskribent René Langdahl introducere os til smagen af champagne.
Oplæggene er akkompagneret af smagsprøver, og deltagerne vil opleve, hvor vigtig konsistensen - mundfølelsen - er for smagsoplevelsen.
Opdatering: Arrangementet er desværre udsolgt!