Tværfaglig Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Smagsoplevelser (47) Smagsdidaktik (13) Aktiviteter i forløbet 1 Bog: Madmodige børn 2 Bog: Smag i alle fag - et undervisningsmaterialer til en temauge for en hel skole 3 Bøger om smag 4 Artikel: Børnemagt i køkkenet giver madglade familier 5 Artikel: Smagen af læring: Smag som en didaktisk tilgang i madkundskab 6 Artikel: Smagens 7 dimensioner 7 Artikel: Det betyder noget for børn, hvordan maden er anrettet på tallerkenen 8 Artikel: Børns smag for det velkendte overtrumfes ikke nødvendigvis af en flot indpakning 9 Artikel: Om Fag med Smag-materialernes didaktik og læringssyn 10 Artikel: Smagsdidaktisk reflektionsteori i faget madkundskab 11 Artikel: Inspiration til smag - om at aktivere elevernes forforståelse 12 Artikel: Elevens virksomhed - med smagen i centrum i madkundskab 13 Artikel: Etik, moral, moralisering: Bæredygtighed i madkundskabsdidaktik 14 Artikel: Educated tastes: En fænomenologisk tilgang til smag 15 Artikel: Kroppens tavse viden om smag - om betydningen af at smage langsomt 16 Praksisfortælling: Scener fra 6. klasse på Madlejr: Dialog, stilladsering og motivation 17 Praksisfortælling: Chokolade i undervisningen: Den der smager noget, lærer noget 18 Video: Smag i madkundskab 19 Forskningsrapport: Rammer for mad og måltider i skolen Forfattere: Eva Rymann Vertikale faneblade Aktivitet I maj 2016 holdt Smag for Livet og Kongeskærskolen i Allinge temauge med smag i samtlige fag og for 0. - 8. klasse. Her er materialet, der blev brugt. Artikel1En hel skole - en hel uge - og i alle fag. Det er grundtanken bag Smag for Livets temauge "Smag i alle fag". Så der var osteproduktion i natur/teknik, dufte og erindringer i engelskundervisningen, sennepsfremstilling i historie, mayonnaise-beregninger i matematik og gelekirsebær i fysik, da samtlige elever og lærere i 0. - 8. klasse på Kongeskærskolen i Allinge gennemførte sammen med Smag for Livets forskere og formidlere. Ambitionen var at bruge smag - og elevernes æstetiske erfaringer - som en indgang til læring i alle skolens fag. Smag kan bruges både som emne og som undervisningsværktøj på alle klassetrin og i alle fag, lød konklusionen efter en uges arbejde med smagen på mange måder. Materialet fra temaugen kan downloades fra denne side i en foreløbig version, og alle er velkomne til at bruge det i sin helhed eller plukke i det. Senere på sommeren vil materialet blive fuldt didaktiseret og gjort tilgængeligt på disse sider samt på en ny app med undervisningsmateriale fra Smag for Livet. Undervejs i temaugen dokumenterede fotograf Torben Hjorth, hvad eleverne oplevede. Se videoer med eleverne på linket her. Temaugen "Smag i alle fag" var tilrettelagt af Liselotte Hedegaard og Annemarie Olsen i samarbejde med Kongeskærskolen i Allinge.