Madkundskab Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Geografiske specialiteter (23) Aktiviteter i forløbet 1 Biltong - lufttørret kød 2 Attaya – traditionel senegalesisk te 3 Berberé - en etiopisk krydderiblanding 4 Bissap – senegalesisk sommerdrik 5 Chicken Yassa – senegalesisk kylling i løg 6 Doro Wat – etiopisk kylling 7 Etiopisk kaffeceremoni 8 Hønsefødder – sydafrikanske kokkeelevers opskrift 9 Injera – etiopisk surdejspandekage 10 Jollof-ris – nigerianske krydrede ris 11 Mafé– senegalesisk/vestafrikansk peanutbuttersauce 12 Misir Wat – etiopisk linsestuvning 13 Niter Kibbeh – etiopisk klaret og krydret smør 14 Peri-peri chilisauce a la Nando’s 15 Waakye – ghanesiske ris og bønner Forfattere: Jeppe Vestergaard Jensen Vertikale faneblade Aktivitet Denne linsestuvning er en central spiller i det etiopiske køkken. Når først krydderiet er blandet, og smørret er klaret, er denne smagfulde ret en hurtig og let omgang. Opskrift1Opskrift: Misir Wat – etiopisk linsestuvning Find også opskrifterne på Berberé og Niter Kibbeh her. Lær mere om afrikanske retter og madkulturer i undervisningsforløbet aFRIKADELLEN - få smag for Afrika. Her kan eleverne følge journalisten Jeppe Vestergaard Jensen på hans rejse rundt i Sydafrika, hvor han beretter om Afrikas smage. Til fortællingerne knytter der sig arbejdsopgaver, billedserier og opskrifter.