Madkundskab Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Geografiske specialiteter (23) Aktiviteter i forløbet 1 Biltong - lufttørret kød 2 Attaya – traditionel senegalesisk te 3 Berberé - en etiopisk krydderiblanding 4 Bissap – senegalesisk sommerdrik 5 Chicken Yassa – senegalesisk kylling i løg 6 Doro Wat – etiopisk kylling 7 Etiopisk kaffeceremoni 8 Hønsefødder – sydafrikanske kokkeelevers opskrift 9 Injera – etiopisk surdejspandekage 10 Jollof-ris – nigerianske krydrede ris 11 Mafé– senegalesisk/vestafrikansk peanutbuttersauce 12 Misir Wat – etiopisk linsestuvning 13 Niter Kibbeh – etiopisk klaret og krydret smør 14 Peri-peri chilisauce a la Nando’s 15 Waakye – ghanesiske ris og bønner Forfattere: Jeppe Vestergaard Jensen Vertikale faneblade Aktivitet Skinnet på hønsefødderne bliver ret blødt og lækkert. Bid et stykke af fødderne, sut skindet af og tag benet ud af munden. Normalt spiser man ikke benene, men i stedet alt andet. Opskrift1Opskrift: Hønsefødder - sydafrikanske kokkeelevers opskrift. Lær mere om afrikanske retter og madkulturer i undervisningsforløbet aFRIKADELLEN - få smag for Afrika. Her kan eleverne følge journalisten Jeppe Vestergaard Jensen på hans rejse rundt i Sydafrika, hvor han beretter om Afrikas smage. Til fortællingerne knytter der sig arbejdsopgaver, billedserier og opskrifter.