Madkundskab Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Geografiske specialiteter (23) Aktiviteter i forløbet 1 Biltong - lufttørret kød 2 Attaya – traditionel senegalesisk te 3 Berberé - en etiopisk krydderiblanding 4 Bissap – senegalesisk sommerdrik 5 Chicken Yassa – senegalesisk kylling i løg 6 Doro Wat – etiopisk kylling 7 Etiopisk kaffeceremoni 8 Hønsefødder – sydafrikanske kokkeelevers opskrift 9 Injera – etiopisk surdejspandekage 10 Jollof-ris – nigerianske krydrede ris 11 Mafé– senegalesisk/vestafrikansk peanutbuttersauce 12 Misir Wat – etiopisk linsestuvning 13 Niter Kibbeh – etiopisk klaret og krydret smør 14 Peri-peri chilisauce a la Nando’s 15 Waakye – ghanesiske ris og bønner Forfattere: Jeppe Vestergaard Jensen Vertikale faneblade Aktivitet Kaffe vil ofte være en del af et etiopisk måltid. Kaffen siges at stamme fra Etiopien. Ceremonien foregår ved, at grønne kaffebønner ristes. Røgen fra bønnerne bæres rundt, så alle kan få lov at dufte til kaffens aromaer. Kaffen bliver ofte serveret med popcorn til. Opskrift1Opskrift: Etiopisk kaffeceremoni. Lær mere om afrikanske retter og madkulturer i undervisningsforløbet aFRIKADELLEN - få smag for Afrika. Her kan eleverne følge journalisten Jeppe Vestergaard Jensen på hans rejse rundt i Sydafrika, hvor han beretter om Afrikas smage. Til fortællingerne knytter der sig arbejdsopgaver, billedserier og opskrifter.