Madkundskab Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Geografiske specialiteter (23) Aktiviteter i forløbet 1 Biltong - lufttørret kød 2 Attaya – traditionel senegalesisk te 3 Berberé - en etiopisk krydderiblanding 4 Bissap – senegalesisk sommerdrik 5 Chicken Yassa – senegalesisk kylling i løg 6 Doro Wat – etiopisk kylling 7 Etiopisk kaffeceremoni 8 Hønsefødder – sydafrikanske kokkeelevers opskrift 9 Injera – etiopisk surdejspandekage 10 Jollof-ris – nigerianske krydrede ris 11 Mafé– senegalesisk/vestafrikansk peanutbuttersauce 12 Misir Wat – etiopisk linsestuvning 13 Niter Kibbeh – etiopisk klaret og krydret smør 14 Peri-peri chilisauce a la Nando’s 15 Waakye – ghanesiske ris og bønner Forfattere: Jeppe Vestergaard Jensen Info: Opskrift og fotos: Jeppe Vestergaard Jensen Vertikale faneblade Aktivitet Biltong er en klassisk sydafrikansk konservering af kød. Det er krydret kød, som er hængt til tørre og derefter spises. Biltong er blødere og saftigere end den amerikanske beef jerky. Opskrift1Opskrift: Biltong - lufttørret kød Læs mere om biltong i undervisningsforløbet aFRIKADELLEN - få smag for Afrika. Her finder I bl.a. en tekst om biltong - og eleverne kan følge journalisten Jeppe Vestergaard Jensen på hans rejse rundt i Sydafrika, hvor han beretter om Afrikas smage.