Madkundskab Kopiark og PDF Hent alt som PDF Aktiviteter i forløbet 1 Video: På sanketur i skoven, byen eller på stranden 2 Praksisfortælling: Vilde løg og havbænkebidere: 5.a smager på vild natur 3 Artikel: Skolehaven - et frirum fuldt af læring 4 Praksisfortælling: Fra muld til guld: Potentialet i en skolehave 5 Praksisfortælling: Vintermad i udekøkkenet med 6.D 6 Praksisfortælling: Smag for æbler: 5.a i plantagen 7 Praksisfortælling: Blandt hestebønner og bolsjebeder: 6.d har Madkundskab i marken 8 Praksisfortælling: Hakkebøffer og havmad: En dag med alle sanser for unge 9 Praksisfortælling: Det’ vildt - fra mord til bord: 6.D. spiser dåvildt 10 Praksisfortælling: Smag for foråret - et udendørs læringsforløb for 4. klasser 11 Artikel: Insekter og tang - fremtidens fødevarer 12 Praksisfortælling: Insekter som fremtidens mad - skal de smages eller gemmes? 13 Praksisfortælling: Chili con fårekylling og melormeknækbrød: Klimavenligt køkken med insekter 14 Undervisningsforløb for 5. klasse, Madkundskab og Natur/teknologi: Grisen og Smagen 15 Undervisningsforløb: Det er vildt at smage! Forfattere: Kirsten Marie Pedersen Vertikale faneblade Aktivitet Smag for Livet støtter Smagens Dag, som finder sted hvert år på den sidste onsdag i september. I 2020 er temaet "Det er vildt at smage." Her finder du link til det gratis undervisningsmateriale med tre workshops og lærervejledning til årets tema med fokus på smagen af vildt. Aktivitet1Smagens Dag finder sted sidste onsdag i september og har været en årlig begivenhed på landets skoler siden 1992. Årets tema er "Det er vildt at smage”, og i år tilbyder Smagens Dag gratis undervisningsmateriale med tre workshops og lærervejledning: Workshop 1: Det vilde og de 5 grundsmage Workshop 2: Smag den vilde and og den tamme kylling Workshop 3: Det er vildt bæredygtigt Materialet er udviklet af smagsambassadør Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum. Du kan hente årets nye undervisningsmateriale med temaet "Det er vildt at smage” fra Smagens Dags hjemmeside. Temaet spiller sammen med tre gange "Månedens smag", hvori eleverne inspireres til at smage bestemte råvarer i sæson. Således er september måneds smag vildand, oktober er fasan, og november er kronhjort. Se mere om månedens smag på Smagens Dag - Månedens Smag.