Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Trykkogning

Undervisningsforløb > Tryk på smagen!
I denne første aktivitet skal eleverne lære om idéerne og principperne bag trykkogning. Konkret skal de få kendskab til, hvordan tilberedninger med trykkoger påvirker smagene i råvarerne. Dette følges op i næste aktivitet, hvor de skal lave et forsøg med grøntsager og kød.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Temperatur
  • Trykkogning
Aktivitetstyper
  • Læs
  • Snak
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Læs
  • Snak
  • Temperatur
  • Trykkogning
I forløbets anden aktivitet skal eleverne nu selv eksperimentere med trykkogeren. Hvad sker der med smag og tekstur i grøntsager, fisk og kød, når tilberedningen foregår 1) i en trykkoger, 2) i en almindelig gryde med låg?
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Trykkogning
  • Temperatur
  • Tekstur
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Trykkogning
  • Temperatur
  • Tekstur
Her finder du en opskrift på karamelliseret gulerodssuppe lavet gennem trykkogning. Lad eleverne følge opskriften, og lad dem smage undervejs for at tilegne sig forståelse af, hvordan en trykkoger kan fungere som del af en færdig opskrift.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Snak
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Tilbered
  • Snak
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering