Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Stivelse

Undervisningsforløb > Boller der holder!
Denne aktivitet består af to eksperimenter. Eksperiment 1 omhandler gluten. Gluten er et protein der findes i hvedemel, og det har den egenskab, at det danner et såkaldt glutennet der stabiliserer brødet. Glutennettet er med til at holde de gasser, som gæren udskiller, indeni dejen, så den hæver op. I følgende eksperiment skal I vaske stivelse ud af mel, så I til sidst står tilbage med rent gluten i hænderne. I forsøget skal I undersøge, hvilken funktion gluten har i melet, og hvad der sker, når man bager rent gluten. I eksperiment 2 skal der arbejdes med stivelsens madtekniske egenskaber i form af forsøget "Styr på stivelsen".
Fag
Grundtilberedning, Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Gluten
  • Stivelse
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Naturfag i produktion
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Gluten
  • Stivelse